Тур

от6 646 лв.

Южна Африка с парка Крюгер, Зимбабве с Водопада “Виктория” и Ботсвана

Ден на заминаване

18 Feb

Продължителност

12 дни

Цената включва

Застраховка
Напитки
Изхранване в ресторант
Билети за турист. обекти
Екскурзовод
Пътна застраховка

Преглед

Ден 1

София – Истанбул – Йоханесбург

Излитане от София с полет на АК „Turkish Airlines” в 21:20 ч и кацане на летището в Истанбул в 23:40 ч. Кратък престой на летището в Истанбул.
Ден 2

Йоханесбург

Полет до Йоханесбург в 02:15 ч. Пристигане в Йоханесбург в 11:05ч, посрещане от местен екскурзовод. Отправяме се на обзорна обиколка на Йоханесбург (включена в цената) - най-големият финансов, търговски и индустриален център на ЮАР. Градът на Нелсън Мандела ще ви омагьоса с противоречивите гледки, остатъчни мини, модерни сгради и претъпкани квартали (бившите townships – местата отредени за чернокожото и цветнокожо население на страната по време на апартейда). Градът е свидетел на 100 годишна бурна история на страната, свързана с живота на всеки един гражданин на ЮАР. Посещение на музея посветен на Апартейда, където ще ни разкажат за тежките години на разделение на расите и хората (включено в цената). След това се отправяме към един от най-модерните квартали на града Sandton, където ще имаме свободно време на площад Нелсън Мандела. Площадът е пешеходна зона с множество заведения, център за пазаруване, галерия, и където се намира престижното заведение Hard Rock Cafe. Трансфер до хотел Peermont Mondior 4* или подобен, настаняване и свободна вечер. Нощувка.
Ден 3

Йоханесбург – Водопадът Виктория

Закуска. Трансфер до летището за полет към съседната страна – Зимбабве, за да посетим най-големия водопад в Африка - Виктория. След пристигане, траснфер и настаняване в хотел The Kingdom at Victoria Falls 3* или подобен, в близост до водопада. Ще имаме свободно време за освежаване. Водопадът Виктория - едно от седемте природни чудеса на света, наричан „гърмящия дим” (падащата вода разпръсква капки вода, която създава впечатление за пушек), изливащи се от мощните води на река Замбези, разделяща Замбия и Зимбабве. Площта, която заема и забележителната височина от 130 метра на стихийно падащата в огромната бездна вода, създават неподозирано завладяващи усещания. Човек с часове стои омагьосан от тътена на неукротимата водна маса. Следобед ще имаме възможност да се насладим на невероятни гледки и да зърнем някои диви животни по време на круиз на залез слънце (включено в цената). Връщане в хотела. Нощувка.
Ден 4

Водопадът Виктория

Закуска. Ранно отпътуване от хотела за полудневно посещение на водопада Виктория (включено в цената). Тази сутрин ще направим незабравима обиколка на най-големия и красив водопад на континента. На местен език водопада е познат като Моси-оа-Туня или Гърмящата вода. Тонове вода се изсипват от дългата почти 2км линия на водопада и падат от 100м височина към река Замбези, а звукът от гърмящата вода се чува на километри от тук. Следобеда ще имате свободно време, в което можете да правите различни дейности на територията напарка на водопада Виктория като полет с хеликоптер над водапада, рафтинг, или извън парка като - разходка със слонове или разходка с лъвове, които можете да заявите и заплатите на място. Вечерта посещение на атрактивната програма с местни музика и танци в известния „Бома-ресторант” с включена вечеря с местни специалитети (включено в цената, напитки срещу заплащане на място).
Ден 5

Водопадът Виктория – Националния Парк Чобе, Боствана

Закуска. Свободно време или посещение на съседна Ботсвана и Природен парк Чобе (срещу допълнително заплащане – 200 евро на човек). Днешното вълнуващо приключение започва с преминаване на границата с Ботсвана и качване на лодка, с която ще плаваме по живото-поддържащата река Чобе. Тук ще можете да снимате водните обитатели на парка – хипопотамите и крокодилите, а също и да зърнете някои от животните, които идват да пият вода от реката. Следва обяд (включен в цената, напитки срещу заплащане на място). Ранния следобед започва Вашето сафари с джипове, в което ще имате възможност да видите различни животни по време на разходката с открити джипове. *За тази екскурзия ви е нужен паспорт, шапка за слънце, слънцезащитен крем. Не забравяйте и камерите и фото апаратите си. Връщане в лоджа в близост до парка Виктория.
Ден 6

Водопада Виктория – Йоханесбург – парка Крюгер

Закуска в хотела. Трансфер до летището за полет до Йоханесбург, където се прехвърляме на полет летище Nelspruit, парка Крюгер в провинция Мпумаланга. Пристигане в Йоханесбург и трансфер до лоджа в парка Крюгер. Настаняване в Protea by Marriott at Kruger Gate 4* или подобен. Вечеря и нощувка.
Ден 7

Сафари в парка Крюгер

Закуска в сух пакет. Ранно отпътуване (около 05:30ч сутринта) за полудневно сафари в Национален парк Крюгер (включено в цената). Ще видим голямо многообразие от птици и животни, като най-голямата ни цел е голямата петорка: лъв, слон, бивол, носорог и леопард, които ще търсим с помощта на нашите опитни водачи в специално пригодени за целта открити джипове (групата ще се раздели в два джипа). Не забравяйте своите камери и зарядни устройства! Почивка за обяд в някой от ресторантите на парка (срещу допълнително заплащане на място). Връщане в хотела следобеда (около 14ч). Свободно време за ползване на басейна на хотела и почивка Или По желание - следобедно сафари в парка (срещу допълнително заплащане на място на рецепцията на хотела, при наличност на места). Вечеря в ресторанта на лоджа. Нощувка.
Ден 8

Водопадът Виктория

Закуска. Ранно отпътуване от хотела за полудневно посещение на водопада Виктория (включено в цената). Тази сутрин ще направим незабравима обиколка на най-големия и красив водопад на континента. На местен език водопада е познат като Моси-оа-Туня или Гърмящата вода. Тонове вода се изсипват от дългата почти 2км линия на водопада и падат от 100м височина към река Замбези, а звукът от гърмящата вода се чува на километри от тук. Следобеда ще имате свободно време, в което можете да правите различни дейности на територията напарка на водопада Виктория като полет с хеликоптер над водапада, рафтинг, или извън парка като - разходка със слонове или разходка с лъвове, които можете да заявите и заплатите на място. Вечерта посещение на атрактивната програма с местни музика и танци в известния „Бома-ресторант” с включена вечеря с местни специалитети (включено в цената, напитки срещу заплащане на място).
Ден 9

Кейптаун - Нос Добра Надежда

Закуска. Целодневна екскурзия до най-южната точка на континента Африка – нос Добра Надежда (включена в цената). Пътят ни минава по крайбрежието на Атлантическия океан, където се намират едни от най-красивите райони на Кейптаун - Ривиерата на Южна Африка - Sea Point, Chapmen’s peak. Ще спрем в Hout Bay за круиз до Острова на тюлените (включен в цената). Продължаваме към Националния резерват Кейп Пойнт (Cape Point), който се разпростира на повече от 17 хил акра площ, на която могат да се видят типични представители на местната флора и фауна. Свободно време за снимки при нос Добра Надежда. Следва изкачване с фуникуляр до фара на нос Кейп Пойнт, от където ще се насладим на невероятна гледка към Атлантическия океан. Ще посетим Boulders – мястото, където живеят в естествена среда колония пингвини. Свободно време за обяд (не е включен в цената, заплащане на място по желание). Връщане към хотела по брега на океана. Нощувка.
Ден 10

Кейптаун – Пaрл – Франчук – Стеленбош – Кейптаун

Закуска. Целодневна екскурзия до прочутите винени ферми около Кейптаун и ботаническата градина Кирстенбош. (включена в цената). Paarl town – градът известен с налагането на езика африканс като втори официален в страната, както и с първия град отправил призив за свобода и полагане на основите на Новата държава Южна Африка след освобождаването на Нелсън Мандела от затвора. Ще спрем във винарска изба за дегустация на вино. Следващата ни спирка е във винарска изба в района на Stellenbosch - вторият най-стар град построен в ЮАР, където отново има включена дегустация на вино. Продължаваме към Franschoek (в превод „френското ъгълче“), известно с първото място в страната, където се заселват французи протестиращи срещу каноните на средновековната католическа църква и Инквизицията в Европа. Ще имаме свободно време за обяд (не е включен в цената). Връщане в Кейптаун. Нощувка.
Ден 11

Кейптаун – Истанбул

Закуска. Днес ще видим централните части на Кейптаун (включено в цената). Ще посетим пешеходно централната част на града Company’s Garden, чието име идва от Датската компания, която започва изграждането на градините през 1652 г. с цел да ги направи място за изхранване на екипажите на своите кораби, които спирали тук с товарите си с подправки по пътя между Европа и Източните Индии. Днес на територията на градините могат да се видят лоджите за робите, които са построили голяма част от града, настоящата сграда на Парламента, Планетариума и Южноафриканския музей Iziko, седалището на англиканската църква на Южна Африка – катедралата St. George, националната библиотека на Южна Африка, Голямата Синегога, Tuynhuys – сградата се използва за специални събития от президента. Свободно време до трансфера до летището за полет Кейптаун – Истанбул в 18:00 ч.
Ден 12

Истанбул - София

Кацане в Истанбул в 06:00 часа. Свързващ полет за София в 08:35 часа. Пристигане в София в 08:55 часа сутринта.

Хотели

Пакет с включени летищни такси Цена на човек в двойна стая: Цена на човек в единична стая:
Ранни записвания до 15.12.2019 3398 евро/ 6646 лв 3958 евро/ 7741 лв
Цена от 16.12.2019 3498 евро/ 6842 лв 4058 евро/ 7937 лв

Цената е на човек в евро/ лева и включва:

Самолетен билет с Turkish Airlines – София – Йоханесбург и Кейптаун – София с включен багаж до 40кг;

Самолетен билет Йоханесбург – водопада Виктория – Йоханесбург – Крюгер, както и Крюгер – Кейптаун с включен багаж до 20 кг;

Всички летищни такси;

Всички трансфери по програмата;

1 нощувка със закуска в Йоханесбург в хотел Peermont Mondior 4* или подобен;

3 нощувки със закускa в района на водопада Виктория в хотел The Kingdom 3* или подобен;

2 нощувки със закуски и вечери в Национален парк Крюгер в хотел Protea by Marriott at Kruger Gate 4* или подобен;

3 нощувки със закуски в Кейп Таун в хотел City Lodge V&A Waterfront 3* или подобен;

1 вечеря с местни спeциалитети и музикална програма в Бома ресторант в района на водопада Виктория;

Полудневна обиколка на Йоханесбург;

Круиз на залез слънце по р. Замбези до водопада Виктория;

Полудневно посещение на водопада Виктория;

Сафари в парка Крюгер;

Полудневна екскурзия на Кейптаун и полудневно посещение на планината Маса с включен билет за въжената линия;

Еднодневна екскурзия от Кейптаун до нос Добра Надежда, круиз до острова на тюлените и посещение на плажа Boulders за наблюдение на пингвини;

Целодневна екскурзия до прочутите винени ферми около Кейп Таун с включена дегустация на вино;

Местен лицензиран екскурзовод, с превод на български от водача на групата;

Представител от България по време на цялото пътуване при минимум 14 туриста;

Медицинска застраховка с асистанс и покритие 10 000 евро

Виза ЮАР (подава се лично в посолството на ЮАР в София) – 65 лева (заплащат се предварително от България);

Виза Зимбабве – поставя се на летище при представяне на международен паспорт с попълнен формуляр, който се получава в полета и се заплаща на място както следва:

30$ на човек – цена за еднократно влизане в Зимбабве;

45$ на човек – цена на двукратна виза (само ако посетите Ботсвана);

Такса за обработка и подаване на документите за визи за ЮАР – 50 лева (заплащат се предварително от България);

Еднодневно сафари до Ботсвана и Природен парк Чобе от хотела в района на водопада Виктория – 200 евро (заявява се и се заплаща предварително от България);

Хеликоптер над водопада Виктория, около 13 мин. – 165$ (заявява се и се заплаща на място);

Рафтинг в парка на водопада Виктория – 130$ (заявява се и се заплаща на място);

 

Разходка със слонове –  около 145$ (заявява се и се заплаща на място);

Разходка с лъвове – около 145$ (заявява се и се заплаща на място);

Бакшиши за екскурзоводи и шофьори – 70 евро (заплащат се предварително от България);

Разписание на полетите с АК Turkish Airlines:

Дата Лети от Излита в Каца в Пристига в Продължителност
18.02.2020 СОФИЯ 21:20 ИСТАНБУЛ 23:40 01:25 часа
19.02.2020 ИСТАНБУЛ 02:15 ЙОХАНУСБУРГ 11:05 09:55 часа
28.02.2020 КЕЙПТАУН 18:00 ИСТАНБУЛ 06:00 + 1 (кацане на 29.02) 11:00 часа
29.02.2020 ИСТАНБУЛ 08:35 СОФИЯ 08:55 01:20 часа

 

 

Часова разлика по време на пътуването между:

София, България и Истанбул, Турция: +1 час

София, България и ЮАР е: няма разлика

София, България и Зимбабве е: няма разлика

София, България и Ботсвана е: няма разлика

 

Документи за подаване на туристическа виза за ЮАР:

Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца, считано от датата на напускане на Южна Африка.

Копие от резервация за двупосочен самолетен билет.

2 снимки паспортен формат.

Вярно попълнена визова анкета (предоставя се в офисите на туроператора при задействане на услугата).

Ваучер за хотелско настаняване или копие от направена резервация за такова.

Извлечение от банкова сметка или кредитна карта на пътуващия задължително с подпис и печат от обслужващата банка на всяка страница. В извлечението трябва да са отразени входящите и изходящи парични потоци за последните 3 месеца. Крайното салдо трябва да е положително и да не е по-малко от 800 евро. Разпечатката следва да бъде на английски език или преведена от агенция за преводи.

Служебна бележка от местоработата на пътуващите. Задължително на английски език с подпис и печат на фирмата. В служебната бележка трябва да е ясно упомената заеманата от пътуващия длъжност, от кога е на този пост, каква е месечната му заплата за последното полугодие и че за датите на престоя в ЮАР той ще бъде в редовен годишен отпуск (платен или неплатен).

При пътуване с деца, ако пътуват само с един родител или без родители трябва да се представи нотариално заверено пълномощно на английски с разрешение за напускане на страната, заедно с акта за раждане на детето, също, преведен на английски и заверен с апостил.

 

Условия и Забележки:

При записване се внася 2000 лева депозит, а пълно плащане се прави 45 дни преди заминаване;

Офертата важи при минимум 14 туристи;

Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.758 лв;

Пътуването е без медицински изисквания за имунизации;

Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни, преди заминаване;

Посочените хотели са примерни, възможно е да бъдат променени преди заминаване;

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

Book Tour

Tour Name Price Per Adult Price Per Child Available Seats Ден на заминаване Продължителност
Южна Африка с парка Крюгер, Зимбабве с Водопада “Виктория” и Ботсвана 6646 лв. 0 лв. 0 18 Feb 12 дни

Booking Information

Name Price ( Adults/Children ) Persons ( Adults/Children ) Quantity Total

SUMMARY

Subtotal лв.
Total лв.

Customer Information

*
First Name is required.
*
Last Name is required.
*
Number Phone is required.
*
Address is required.
Thank You. Your booking have received and booking number is