Тур

от4 449 лв.

El Camino - Френският път на кон

Ден на заминаване

Всеки ден

Продължителност

8 дена, 7 нощувки

Цената включва

Застраховка
Напитки
Изхранване в ресторант
Билети за турист. обекти
Екскурзовод
Пътна застраховка

Преглед

Ден 1

Трансфер от Santiago до O Cebreiro.

Придвижване до началната точка на маршрута, на кон в O Cebreiro, където се осъществява първоначалния контакт с конете – на испански, английски и арабски. Пристигането на кон в Santiago е "обещаното пътуване", първият и най-важен европейски културен маршрут. Причините за поклонничеството са все още живи и след хиляди години. Като поклонници на кон, Вие ще бъдете герои и в рамките на пътуването ще се слеете с живата история на един хилядолетен маршрут, а и ще откриете красотата на нови усещания. Следва вечеря за „Добре дошли” и настаняване в селска къща за гости.
Ден 2

Ден 2: O Cebreiro – Samos.

O Cebreiro-Samos: След закуска пътуването започва по пътя на легендите, традициите и митовете от O Cebreiro – първото галисийско село на поклонническия френски маршрут до Сантяго. Обядът ще бъде по маршрута. O Cebreiro е магия и древно селище, което се използва от римляните като врата към Галисия. Преминават се реки и "замъци", ще научите любопитни легенди и факти за исторически събития до пристигането в Samos, където завършва първият етап, с дегустация на прочутата пъстърва и змиорки от реките Oribio и Сария. Вечеря и настаняване в Бенедиктинския манастир на Samos.
Ден 3

Ден 3: Samos – Portomarín.

Samos-Portamarín: Денят започва с оседлаване на конете и досущ като в Среновековието се прекосява Mercado da Serra или Ferreiros, до завършване на втория етап в Portomarin. След преминаване на река Miño, следва един от най-живописните пейзажи по този маршрут, с примитивно село, потопено под вода. Обядът е предвиден по маршрута. От резервата можете да се насладите на един от най-впечатляващите пейзажи или да направите круиз на катамаран разглеждайки природата наоколо, която оформя известната Ribeira Sacra. Вечеря и настаняване в Portomarín.
Ден 4

Ден 4: Portomarín – Palas de Rei.

Portomarín-Palas dе Rei: След успокояваща почивка в красивата "Pousada" се поема с конете през път с борове и дъбове, преминавайки през села като Castromaior, Ventas де Naros и Ligonde. Продължава се с обяд, вкусна яхния по галисийски с качествено местно червено вино, придружено с някои известни "filloas". Продължава се до Palas de Rei. Вечеря и настаняване в Palas de Rei.
Ден 5

Ден 5: Palas de Rei Arzúa.

Palas де Rei-Arzúa: Районът на Palas de Rei, от където ще започне четвъртият етап от пътя, притежава много ценни римски църкви, големи имения и средновековни крепости. Градът е столица на голяма община, през която ще яздим до границата на провинция Lugo - A Coruña. Обиколка през земите, които обезсмъртяват известната галисийска писателка Emilia Pardo Bazán и интересния й роман "Pazos де Ulloa". по маршрута. След това се преминава през пейзажи от басейна на река Pambre, с крепостта наречена "Castle Pambre" на името на реката, която къпе бреговете си от времето на създаването на маршрута до Arzúa. Вечеря и настаняване в Arzúa.
Ден 6

Arzúa – Santiago de Compostela.

Arzúa - Сантяго де Компостела: Напуска се Arzúa, последното голямо село по поклонническия ни маршрут, където. Имате възможността да опитате от "tetilla"- най-известното сирене от Галисия. Яздейки се преминава от O Pino, за да се насладите на малко почивка. Продължава се по последния участък към Lavacolla, който е "Lavamentula" на Codex Calixtinus, място, където поклонници се измиват, за да влязат в града на Компостела. От тук ние ще продължим развълнувани и щастливи, че сме достигнали до жадуваната Компостела, уважаемият град на Апостола, който пази скъпоценните тленни останки на Сантяго, а е и доста интересен град. Пристигайки в Сантяго може да размишлявате и да се разхождате по площадите и улиците на един от най-представителните градове на средновековния урбанизъм, който пази във всяко от своите кътчета огромна колекция от анекдоти, пълни с интриги, пакости, героични и бохемски истории. Свободно време за обяд. След натрупаните положителни емоци се отива Plaza del Obradoiro, където ще получите своя поклоннически паспорт – перфектно подпечатан и легализиран за да вземете награда, документ на латински, наречен "La Compostella", който удостоверява, че са изпълнени всички етапи от пътя и че са спечелени индулгенции. Свободно време за вечеря и нощувка в три-звезден хотел в старата част на града.
Ден 7

Santiago de Compostela

Santiago de Compostella: След закуска имате цял ден, за да се насладите на Santiago. Започва сe с обиколка на историческия център с екскурзовод и с възможност за присъствие на поклонническа литургия в катедралата. Свободно време в следобедните часове, за повторно разглеждане на града и разучаване на красивите му улици. Напускане на Компостела с гастрономическа сесия с галисийски продукти, в типичен ресторант в старата част на град Santiago. Настаняване в три-звезден хотел на Стария град.
Ден 8

Край на програмата.

Напускане на известния поклоннически град на сутринта, след закуска и сбогуване.

Хотели

4449 лева – на човек, при настаняване в двойна стая

695 лева – доплащане на човек в единична стая

Трансфер от летището в Santiago de O Cebreiro.

Изминаване на пътя Св. Яков на кон, според програмата.
Пълен пансион по време на френския маршрут.
Настаняване в 3 и 4 * хотели и туристически, селски къщи
2 нощувки настаняване нощувка със закуска в Santiago De Compostella
Обиколка с екскурзовод на стария град и Катедралата.
Прощална вечеря на участниците в програмата в типичен ресторант в старата част на град Santiagо De Compostella
Официален документ зa поклоннически хаджилък

Транспорт от/до
Допълнителни услуги и екскурзии
Застраховка помощ при пътуване                                                                                   Застраховка отказ от пътуване
Трансфер на багажа

Минимален брой участници: 6

Максимални Лица: 12

Брой на нощувките: 7 нощувки

Book Tour

Tour Name Price Per Adult Price Per Child Available Seats Ден на заминаване Продължителност
El Camino - Френският път на кон 4449 лв. 0 лв. 0 Anytime 8 дена, 7 нощувки

Booking Information

Name Price ( Adults/Children ) Persons ( Adults/Children ) Quantity Total

SUMMARY

Subtotal лв.
Total лв.

Customer Information

*
First Name is required.
*
Last Name is required.
*
Number Phone is required.
*
Address is required.
Thank You. Your booking have received and booking number is

+359 2 878 1830

office@orientexpresstour.com

Вижте също