Тур

от7 465 лв.

Екскурзия в ТАНЗАНИЯ - със самолет и обслужване на български език!

Ден на заминаване

20 Oct

Продължителност

10 дни

Views

681

Преглед

[:en]Day 1[:bg]Ден 1

София – Истанбул

Отпътуване от летище София в 16:05 ч. за Истанбул с полет на авиокомпания “Turkish Airlines”. Пристигане на летището в Истанбул в 17:25 ч. Отпътуване в 19:50 ч. за Танзания с полет на авиокомпания “Turkish Airlines”.
[:en]Day 2[:bg]Ден 2

Истанбул – Аруша

Кацане на летище „Килиманджаро“ в Аруша в 05:10 ч. Аруша е танзанийската столица на сафаритата, разположена в подножието на връх Меру, в близост до планината Килиманджаро и националните паркове Маняра, Тарангире и Нгоронгоро. На север, по склоновете на връх Меру пък се намира национален парк „Аруша“. Самият град е основан от немците като център на колониалната администрация, заради умерения си климат. Трансфер до “Kibo Palace Hotel” (или подобен) в района на Аруша. Настаняване след 14:00 ч. Свободно време. Нощувка.
[:en]Day 3[:bg]Ден 3

Национален парк "Маняра"

Закуска. Отпътуване за национален парк „Маняра“ (пътуването отнема около 4 часа). Паркът обхваща западния бряг на езерото Маняра и част от него, като е със статут на национален парк от 1960 г., а през 1981г. местността е обявена за биосферен резерват под егидата на ЮНЕСКО. След пикник за обяд в Маняра, екскурзията продължава със сафари през късния следобед, когато е най-подходящото време да се наблюдават животните в парка. Навлизайки от изток в него, пред вас ще се открият стръмните склонове на Източноафриканската рифтова долина, които формират спираща дъха гледка на фона на езерото. Сред високите дървета в гората скачат маймуни от клон на клон, докато слоновете седят на сянка. Други често срещани животни по време на сафарито са още зебри, импали, жирафи, биволи, хипопотами и други. Настаняване в Lake Manyara Kilimamoja Lodge (или подобен). Нощувка
[:en]Day 4[:bg]Ден 4

Серенгети

Закуска. Отпътуване за националния парк Серенгети през каньона Олдувай (продължителност на пътуването около 3-4 часа). По пътя посещение на селище на масаите. Екскурзията продължава към каньона Олдувай – археологически обект, разположен в източните равнини на Серенгети, където са открити първите находки, свидетелстващи за произхода и еволюцията на човещкия вид. Неповторимият пейзаж се е образувал от същите тектонски сили, които са образували Голямата рифтова долина преди милиони години. Късно вечерта отпътуване и настаняване в “Ole Serai Luxury Camp“ (или подобен). Вечеря. Нощувка.
[:en]Day 5[:bg]Ден 5

Серенгети

След закуска ще се потопите в дивата природа на Серенгети, където ще прекарате целия си ден на сафари в парка. Починете си, докато сте на пикник по време на обяд и изучавайте това място, представляващо обект на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Национален парк Серенгети, без съмнение, е най-известният резерват за диви животни в света, ненадминат с природната си красота и научна стойност. Той е успял да запази девствеността на природната си красота. Биоразнообразието в природния парк се състои от 70 големи бозайници и около 500 вида птици. Дом е на „петте големи животни”: слонове, носорози, биволи, лъвове и леопарди. Името му произлиза от езика на масаите и означава „безкрайни равнини”. Серенгети е най-големият парк в Танзания и неговата територия навлиза и в югозападната част на Кения, където е известен с името Масай Мара. Връщане в “Ole Serai Luxury Camp“ (или подобен). Вечеря. Нощувка.
[:en]Day 6[:bg]Ден 6

Серенгети

След закуска денят продължава отново със сафари в национален парк Серенгети. Пикник по време на обяд. Връщане обратно в “Ole Serai Luxury Camp“ (или подобен). Вечеря. Нощувка.
[:en]Day 7[:bg]Ден 7

Нгоронгоро

Закуска. Отпътуване за кратера Нгоронгоро. Тази защитена територия се намира във Великата рифова долина. Кратерът представлява гигантска дупка в земната кора. Прекрасната природа там се състои от множество вулкани, планини, равнини, езера и археологически обекти. На 1600 м надморска височина, дъното на Кратера е белязано от редица водни дупки и е подслон на почти 30 000 животни във зона, която е естествено затворена от наклона на вулкана. Сафари в границите на кратера, където е най-подходящото място в Танзания да се види черен носорог, както и стада от лъвове, включително и величествените мъжки с черна грива. Има множество пъстроцветни фламинго и най-различни видове водни птици. Освен тези видове могат да се наблюдават още: леопард, гепард, хиена, други членове на семейство антилопи и малки бозайници. Късния следобед се отпътува за “Ngorongoro Oldeani Mountain Lodge“ (или подобен). Вечеря. Нощувка.
[:en]Day 8[:bg]Ден 8

Тарангире

Закуска. Отпътуване за националния парк Тарангире (пътуването отнема около 2ч.). Този парк е впечатляващ през сухия сезон, когато много от мигриращите диви животни се завръщат при целогодишно пълноводната река Тарангире. Големи стада от гнута, зебри, слонове, големи южноафрикански антилопи и орикси се събират и остават в Тарангире до началото на дъждовете, когато мигрират отново към други райони с поляни, подходящи за паша. Трансфер до “Kibo Palace Hotel“ (или подобен) в Аруша. Нощувка.
[:en]Day 9[:bg]Ден 9

Аруша – Истанбул – София

Закуска (сух пакет). Напускане на хотела. Трансфер до летище „Килиманджаро“. Отпътуване за Истанбул в 06:00 ч с полет на авиокомпания “Turkish Airlines”. Пристигане на летището в Истанбул в 12:55 ч. Отпътуване за България в 19:25 ч. Пристигане на летище София в 20:45 ч.

20.10.2020 г. – 7465 лв. РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
17.11.2020 г. – 7465 лв. РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
19.01.2021 г. – 7465 лв. РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
12.02.2021 г. – 7465 лв. РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
08.06.2021 г. – 7465 лв. РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
20.07.2021 г. – 7465 лв. РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
19.10.2021 г. – 7465 лв. РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
16.11.2021 г. – 7465 лв. РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
18.01.2022 г. – 7465 лв. РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
11.02.2022 г. – 7465 лв. РАННИ ЗАПИСВАНИЯ

 • Самолетен билет София – Истанбул – Килиманджаро – Истанбул – София в икономична класа, с включени летищни такси на авиокомпания „Turkish Airlines“ с 30 кг чекиран багаж и 8 кг ръчен
 • 2 нощувки със закуски в „Kibo Palace Hotel“ **** (или подобен) в района на Аруша
 • 1 нощувка на база пълен пансион в „Lake Manyara Kilimamoja Lodge“ (или подобен) в района на национален парк „Маняра“ (включва закуска, пикник-обяд и вечеря)
 • 3 нощувки на база пълен пансион в „Ole Serai Luxury Camp“ (или подобен) в района на Серенгети (включва закуска, пикник-обяд и вечеря)
 • 1 нощувка на база пълен пансион в „Ngorongoro Oldeani Mountain Lodge“ (или подобен) в района на Нгоронгоро (включва закуска, пикник-обяд и вечеря)
 • Трансфер летище – хотел – летище
 • Транспорт по програмата
 • Описаните в програмата сафарита с джипове тип „Land Cruiser“ 4х4
 • Описаната програма с включени входни такси за националните паркове
 • Англо-говорящ шофьор-екскурзовод по време на сафаритата
 • Водач-преводач от агенцията
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 30 000 EUR
 • Виза за Танзания
 • Входни такси за други музеи, обекти и прояви посещавани по желание
 • Бакшиши (около 5 USD на турист на ден – заплаща се задължително на място)
 • Разходи от личен характер.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

Виза за Танзания на турист – €50
Разходка с балон – 1144 лв.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Цената на екскурзията е определена при следните валутни курсове: 1 USD = 1,75 BGN. При промяна на валутния курс с повече от 5 % агенцията си запазва правото да промени цената на екскурзията в съответната посока.
Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпаниите.
Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Екскурзията се провежда при минимум 16 записани туристи.
Часово време: София – 12 ч.; Танзания – 13 ч.
Местната валута – Танзанийски шилинг (TZS)
Валутен курс: 0.0008241 BGN, 1 TZS = 0.0004212
Цената на програмата може да търпи промени по време на местни национални празници.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Препоръчва се имунизация срещу жълта треска.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина. Краткосрочната танзанийска виза е с валидност 90 дни от датата на издаване. При подаване на заявление за издаване на виза в посолството на Танзания в Берлин срокът за обработката на документите и издаването отнема 2 седмици. Цената на услугата е 50 евро. Експресни визи се издават в рамките на 24 часа на всеки работен ден, като цената е 70 евро. Заплащането е в брой или с чек (при чекове от български банки се начисляват 16 евро върху сумата). Заявлението за виза може да се подаде лично или с препоръчана поща, като в плика се поставя сумата, съответно чекът. Заявления за виза могат да бъдат сваляни от интернет страницата на посолството на Танзания в Берлин: http://www.tanzania-gov.de/ Съществува възможност и за подаване на заявление и получаване на виза на международните летища на Танзания (Дар ес Салаам, Килиманджаро и Занзибар). Необходима е поне 1 цветна снимка – паспортен формат.

Book Tour

Tour Name Price Per Adult Price Per Child Available Seats Ден на заминаване Продължителност
Екскурзия в ТАНЗАНИЯ - със самолет и обслужване на български език! 7465 лв. 0 лв. 0 20 Oct 10 дни

Booking Information

Name Price ( Adults/Children ) Persons ( Adults/Children ) Quantity Total

SUMMARY

Subtotal лв.
Total лв.

Customer Information

*
First Name is required.
*
Last Name is required.
*
Number Phone is required.
*
Address is required.
Thank You. Your booking have received and booking number is

+359 2 878 1830

office@orientexpresstour.com

Вижте също