Тур

от519 лв.

Великден в Атина

Ден на заминаване

26 Apr

Продължителност

4 дена, 3 нощувки

Преглед

Ден 1

София - Атина

Събиране на летище София (Терминал 2) в 04:50 ч. Отпътуване за Атина в 06:50 ч. с полет на авиокомпания "Ryanair". Кацане на летище Атина в 08:10 ч. Трансфер до хотела (около 30 мин.). Настаняване в хотела след 14:00 ч. Пешеходна разходка в стария град Плака: площад „Омония” - един от централните площади на гръцката столица; Римският форум с Кулата на ветровете; Старата джамия; площад „Монастираки” - мястото, където има най-много антиквариати, магазини за народно изкуство от всякакъв вид и традиционни сувенири (необходимо е ползване на градски транспорт). Нощувка.
Ден 2

Атина

Закуска. По желание: панорамна обиколка на Атина (около 2 ½ ч.): Арката на Адриан - триумфална aрка, построена през 131 г. пр. Хр. и наречена на римския император Адриан; Храмът на Зевс, който с размерите си е превъзхождал Партенона на Акропола; старият Олимпийски стадион, изграден през 1895 г. на същото място, където се е намирал античният стадион от 4 век пр. Хр. и е използван за първите съвременни Олимпийски игри; Парламентът - някогашният дворец на първия гръцки крал Ото; площад "Синтагма"; възможност за самостоятелно разглеждане на Акропола. Свободно време в Атина с възможност за посещение на новия Музей на Акропола, събрал всички артефакти, открити на хълма и около него от бронзовата епоха до римския и византийския период; Националния археологически музей, разполагащ с една от най-богатите колекции от произведения на древните изкуства, Византийския музей, който представя богата колекция от византийско изкуство и архитектура или музея „Бенаки” - частен музей с прекрасна колекция, представяща хилядолетната гръцка история. Следобед свободно време или туристическа програма по желание и предварителна заявка: екскурзия до Храма на Посейдон (минимум 3 ½ ч.), построен върху крайморска скала на нос Сунион с прекрасна гледка към Егейско море. Нощувка.
Ден 3

Атина

Закуска. Свободно време в Атина или по желание целодневна екскурзия с местен екскурзовод до п-в Пелопонес: фотопауза при Коринтския канал и Микена; посещение на Нафплион - древен град с богата култура и традиции. Нощувка.
Ден 4

София - Атина

Ранна закуска (или сух пакет). Трансфер в 06:00 ч. до летище Атина (около 30 мин.). Отпътуване в 08:35 ч. за България с полет на авиокомпания "Ryanair". Кацане на летище София (терминал 2) в 09:55 ч.

Хотели

Hotel Stanley 4*, Athens

519 лв.

  •  Самолетен билет София – Атина – София на авиокомпания “Ryan Air” с включени летищни такси и малък салонен багаж с размери 40/20/25 см;
  •  3 нощувки със закуски на блок маса в хотел “Crystal City” 3* в Атина;
  •  Трансфер летище – хотел – летище;
  •  Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” на застрахователна компания “Армеец” с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR;
  •  Водач от България.

Такса престой в Гърция (заплаща се задължително от туристите на рецепцията на хотела!): 1.50 EUR на стая на нощувка в хотел 3*; 3 EUR на стая на нощувка в хотел 4*;

Чекиран багаж до 10 кг;

Чекиран багаж до 20 кг;

Панорамна обиколка на Атина

Полудневна екскурзия до нос Сунион;

Гръцка вечер в Атина;

Целодневна екскурзия с местен екскурзовод до п-в Пелопонес;

Входни такси за Акропола (20 EUR), новия Музей на Акропола (5 EUR), Археологическия музей (10 EUR), Византийския музей (8 EUR) и музея “Бенаки” (7 EUR) в Атина; за Храма на Посейдон на нос Сунион (8 EUR);

Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;

Градски транспорт;

Разходи от личен характер;

Застраховка “Отмяна на пътуване” (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);

За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

 

Чекиран багаж до 10 кг (в двете посоки) на турист / 30 лв.

Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) на турист / 80 лв.

панорамна обиколка на Атина – при минимум 10 туристи от 2 до 11 години / 30 лв.

от 2 до 11 години / 60 лв.

Гръцка вечер (фолклорна програма, плато салати, плато предястия, основно ястие с гарнитура, десерт, половин бутилка вино, вода) – необходимо е ползване на градски транспорт – при минимум 10 туристи   от 2 до 100 години / 55 лв.

Полудневна екскурзия до нос Сунион (без включена входна такса за Храма на Посейдон) – при минимум 15 туристи                от 2 до 11 години / 30 лв.

от 2 до 11 години / 60 лв.

Целодневна екскурзия с местен екскурзовод до п-в Пелопонес – при минимум 15 туристи             от 2 до 11 години / 45 лв.

от 2 до 11 години / 90 лв.

Пояснения:

Пакетната цена е калкулирана при цена на самолетния билет 90 евро с включени летищни такси към месец януари 2019 г. При промяна в цената на самолетния билет, цената на туристическия пакет се променя.

Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.

Допълнителни услуги се заявяват до 12 пълни работни дни преди датата на заминаване при наличие на свободни места.

Деца до 1.99г. заплащат 50 лв., като не ползват седалка в самолета и в автобуса по време на трансферите. Децата не ползват допълнително легло – ползват бебешка кошарка или са настанени на леглото на родителите си!

Промени в маршрута и програмата по време на екскурзиите поради форс мажорни обстоятелства или метеорологични условия не дават право на възстановяване на сумите за екскурзията.

Резервации: депозит при резервация – 35% от стойността на ексурзията плюс стойността на допълнителното заявените услуги, доплащане – до 30 дни преди датата на отпътуване.

Анулации: от деня, следващ деня на записването до 31 ден преди датата на заминаване – 35% от основната цена на екскурзията; от 30 ден до деня на заминаване – 100% от общата цена на екскурзията.

За плащане на екскурзиите на място не се приемат кредитни карти.

При анулиране на екскурзия под 24 ч. или неявяване се предвижда 100 % парична глоба.

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с достигане на минимален брой туристи и с предварителни резервации. В Гърция са валидни следните отстъпки от входните такси при посещение на музеи и археологически обекти: деца до 18 г. – безплатно (след показване на документ за самоличност); лица над 65 г. – 50 % намаление от стойността на входната такса (след показване на документ за самоличност); студенти, притежаващи международни студентски карти ISIC – безплатно (след показване на картата).

Екскурзията се провежда при минимум 20 записани туристи.

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Book Tour

Tour Name Price Per Adult Price Per Child Available Seats Ден на заминаване Продължителност
Великден в Атина 519 лв. 0 лв. 0 26 Apr 4 дена, 3 нощувки

Booking Information

Name Price ( Adults/Children ) Persons ( Adults/Children ) Quantity Total

SUMMARY

Subtotal лв.
Total лв.

Customer Information

*
First Name is required.
*
Last Name is required.
*
Number Phone is required.
*
Address is required.
Thank You. Your booking have received and booking number is