El Camino - Английският път

Ден на заминаване

Всеки ден

Продължителност

3 дни/2 нощувки

Views

3049

Цената включва

Застраховка
Напитки
Изхранване в ресторант
Билети за турист. обекти
Екскурзовод
Пътна застраховка

Преглед

[:en]Day 1[:bg]Ден 1

Етап 1: „Ла Коруня – Сан Хуан де Сарандонс – (Aquelabanda)“ (23 км.) Настаняване в Коста да Егоа.

[:bg]Маршрутът на Английския път, който започва в A Coruña, от църквата на Сантяго, датира още от началото на 13-ти век. От тук маршрутът продължава до Пуерта Реал и по Авенида де ла Марина, известна със своите емблематични галерии, датиращи от 14-ти век, по протежението на целия път до „Los Cantones“. Тръгвайки по ул. „Sánchez Bregua“ и „Linares Rivas“, стигаме до „Plaza de Cuatro Caminos“. Преминаване от общината на A Coruña към тази на Culleredo през O Portazgo. Маршрутът продължава по крайбрежната алея O Burgo, където може да се види Римската църква на Сантяго и мелниците на Acea dе Ama от 12-ти век. Маршрутът продължава през Алведро, пресича средновековен мост в А Ксира, над река Валиняс и навлиза в община Камбре. Чрез енорията на Сиграс, наред с нейната римска църква, пътят се отправя към Sobrecarreira- от община Каррал през Сан Мартин де Табейо. Следват общината Abegondo, през San Xoán de Sarandóns (Aquelabanda). Настаняване в Costa da Egoa.
[:en]Day 2[:bg]Ден 2

[:bg]Сан Хуан де Сарандонс (Aquelabanda)/A Калле - Етап 2 (21.8 км)

[:bg]През селото на O Rueiro, се достига до община Carral. След това се преминава през O Rueiro, къс участък разделя Vento от километър 42 702, който принадлежи към района на Mesía. Следва Bruma, в която се намират останките от древна болница на средновековните поклонници. Маршрутът постепенно отвежда към община Ordes, минаваща през O Seixo, Cabeza de Lobo и пресичаща енорията на Ardemil. Преходът продължава до A Carreira, As Mámoas и A Carballeira. Пътят се насочва към A Руa – дом на църквата Сан Пайо де Бускас. Продължава се към Outeiro де Abaixo, по пътя през гората, който води до църквата San Xiao де Пуло в Outeiro dе Arriba. Скоро се достига до малка махала на A Calle. Настаняване в Casa Antón Veiras.
[:en]Day 3[:bg]Ден 3

[:bg]А Калле/Сантяго де Компостела - Етап 3 (29.7 Km)

[:bg]Маршрутът минава през Carballo, пресичайки Казанова де Перейро, докато стигне до моста на A Ponte Pereira, който вероятно е със средновековен произход. След преминаване на моста A Ponte Pereira, пътят криволичи през живописна гора и продължава с пасища с множество извори, които често правят пътя труднопроходим в тази част. Продължаваме до Baxoia и пристигаме в Sigüeiro, град със средновековен произход (12-ти век), в момента административен център на община Oroso. Спускане по булевард Реал до средновековния мост над река Tambre. След преминаване на моста, маршрутът навлиза в град Santiago, успоредно на реката, по пътя до църквата Barciela – до така наречената "Fonte do Inglés". Маршрутът минава покрай района на Tambre, продължава към Meixonfrío, влизайки в градския център на Santiago along the Cruceiro de A Coruña de A Coruña. Минава се през административните сгради на регионалното правителство на Галисия и поклонническия паметник от Jose María Acuña, по улиците на A Pastoriza, Basquiños и Santa Clara, с монументална барокова фасада на Конвента на Ордена на Св. Клара. Върви се по Rúa Loureiros до портата Porta Da Pena, и целия път до Praza de San Martiño Pinario. Пътят минава по протежение на Rúa da Troia и се присъединява с Rúa dа Acibechería, при северната фасада на катедралата Santiago.

История на маршрута

[:bg]Английският път е един от най-често изминаваните поклоннически маршрути в Средновековна Европа. Той стига до Компостела, по протежение на брега. Поклонници от Скандинавия, Холандия, северната част на Франция и най-вече от Англия, Ирландия и Шотландия, достигнали северната част на Испания с кораб, влизайки в Галисия през пристанищата на Рибадео, Вивейро, Ферол или Ла Коруня. Последните две пристанища, разположени на по-широк залив, римляните нарекли ​​Portus Magnum Artabrorum. Те са традиционните изходни точки на двете алтернативи на Английския път. По пътя моряците се водели от светлинния лъч на фара Тореe де Херкулес – римски фар, обявен за Световно културно наследство през 2009 година. Двата алтернативни маршрута се събират в енорията на Брума, в община Месия и водят до Компостела, като преминават през земите на Cambre, Carral, Mesón се Vento, Ordes и Oroso и др. Има писмени доказателства за поклонения от скандинавските страни и Британските острови, датиращи от 12-ти век. През 1147 година ескадрон кръстоносци пристигнали в пристанището на Ла Коруня. Ескадронът пътувал по пътя си към Светите земи, но преди да вземе участие в превземането на Лисабон, в подкрепа на първия крал на Португалия в борбата му срещу арабите, конниците направили междинно спиране в Сантяго, за да посетят гроба на Апостола. От 1154 до 1159 година, исландски монах на име Никола Бергсон оставил писмено свидетелство за първото пътуване по море от Исландия до Канала Кил, на границата между Дания и Германия и от там пропътувал пеша до Рим, по пътя за Ерусалим. От този момент нататък, това остава маршрутът, използван от по-голяма част от поклонниците от скандинавските страни по пътя им към Сантяго. По време на Стогодишната война (14 – 15 век) британците използвали своите кораби, за да достигнат до Сантяго. Тяхното присъствие се доказва от монети и парчета от глинени съдове, открити по време на разкопки в катедралата. Друг факт, демонстриращ важността на британското поклоннничество, е предлагането на такива важни подаръци като преносими алабастрови олтари, показващи пет сцени от живота на Апостол Св. Якоб, предадени на катедралата от свещеник Йоан Гудиър през 1456г. Произходът на поклонниците, които са преминали по този маршрут се доказва и от смъртните регистри, които се съхраняват в архивите на параклисите и гробищата на манастирите и болниците по протежение на пътя, по-специално на тези, които принадлежат към Ордена на болница Св. Дух /Sancti Spiritus/, обединени с тези от Францисканския орден през 14-ти век.

Хотели

Costa da Egoa:

Разположен сред природата, около река Абелеира. Мястото е познато още като „Casa del MolineroFrancisco” (Къщата на Франциско Милър). Къщата има 4 двойни спални и 2 самостоятелни, всички със салон, баня и трапезария.

La Casa rural Anton Veiras

Намира се в селище, разположено на мястото на стара фермерска сграда, която е на 250 години. Първоначалната структура на оригиналната сграда и прилежащия към него хамбар е възстановен, благодарение на естествени материали като камък, глина, гранит и дървени материали, които превръщат хотела в уютно място за отдих.

Цена:

275 лева – на човек, при настаняване в двойна стая

385 лева – на човек, при настаняване в единична стая.

 • 2 нощувки в къщи в провинциален стил
 • Полупансион (закуска и вечеря)
 • Трансфер от края на етапа до мястото за настаняване (ако е необходимо)
 • Транспорт от/до
 • Трансфер от летище/гара до начална точка ; Трансфер до летище/гара след края на програмата
 •  Допълнителни услуги и екскурзии
 •  Застраховка помощ при пътуване
 • Застраховка отказ от пътуване
 • Трансфер на багажа
 • Услуга пикник: прави се с директна резервация в местата за настаняване.
 • Услугата се иска при пристигането, за да се подготви за следващия ден.
 • Цената на пикника e (6 EUR) и включва (сандвич, два плода и вода).

Допълнителни услуги:

2 нощувки и закуска в уютен хотел                                                                                     Вечеря в ресторант в стария град
Посещение до покривите на катедралата

Забележки:
В селските къщи не е гарантирано, че двойните стаи са с отделни легла. Пакети за маршрута BONOIACOBUS могат да бъдат закупени през цялата година, с изключение на месец август и Великден.

Book Tour

Tour Name Price Per Adult Price Per Child Available Seats Ден на заминаване Продължителност
El Camino - Английският път 275 лв. 0 лв. 0 Anytime 3 дни/2 нощувки

Booking Information

Name Price ( Adults/Children ) Persons ( Adults/Children ) Quantity Total

SUMMARY

Subtotal лв.
Total лв.

Customer Information

*
First Name is required.
*
Last Name is required.
*
Number Phone is required.
*
Address is required.
Thank You. Your booking have received and booking number is

+359 2 878 1830

office@orientexpresstour.com

Вижте също