Тур

от640 лв.

El Camino - Английският път от Ферол

Ден на заминаване

Всеки ден

Продължителност

5 дена 4 нощувки

Views

6996

Цената включва

Застраховка
Напитки
Изхранване в ресторант
Билети за турист. обекти
Екскурзовод
Пътна застраховка

Преглед

[:en]Day 1[:bg]Ден 1

Ferrol / Cabanas - Етап 1 (27,6 км)

[:bg]Маршрутът започва от пристанището на Ferrol – Caruxeiras dock. След преминаване по булевард Paseo dа Mariña, маршрутът води до църквата „Сан Франциско“, Арсенала и конкатедралата на San Xiao, пресичайки Rúa Real, Praza dе Amboaxe, Praza dе Armas и кметството. Излизате от Ferrol през кварталите Recemil и Caranza и вървите успоредно на брега на реката до манастира San Martiño de Xubia. Оттук се преминава покрай мелницата на Aceas de Lembeie, продължаване по моста над река Xubia до достигане на Неда, където ще пресечете Rúa Real, характерен със своите къщи с аркади. Пътят се отправя към О Regueiro, O Puntal dе Arriba и Conces до достигане на Fene. Следва преминаване покрай индустриален парк Colo, влизане в парка Cabanas, достигане до плажа Магдалена. Настаняване в Casa Pousadoira.
[:en]Day 2[:bg]Ден 2

[:bg]Cabanas / Betanzos - Етап 2 (21,9 км)

[:bg]Докато вървите по протежение на крайбрежната алея, се пресича моста от 14-ти век, който дава името си на Pontedeume, който е прочут с кулата и замъка на семейството Andrade и заслужава внимание. Продължавате през селата O Barro, A Xesta и Bañobre. След преминаване на средновековния мост над река Baxoi, вие стигате до Miño. Следващата точка е Ponte do Porco на устието на река Lambre, а от там може да се стигне до църквата San Pantaleon das Viñas. Маршрутът води към Paderne, минава през Souto, Gas и A Rúa, води до римската църква San Martiño de Tiobre и Светилището на Nosa Senora do Camino, по-известно като Os Remedios, пресича река Mandeo и влиза в Betanzos чрез Arco dа Ponte Vella, за да се стигне до Praza dos Irmáns García Naveira. Настаняване в Casa Sixto.
[:en]Day 3[:bg]Ден 3

[:bg]Betanzos / Vilacova - Етап 3 (17,6 км)

[:bg]Маршрутът излиза от Betanzos по Rúa do Rolo и пресича стария мост As Cascas. Продължава се през малките села на O Coto , Campodeira и Xanrozo и навлиза в община Abegondo, оставяйки след себе си мостът Limiñón, като преминава пред църквата Santo Estevo de Cos. Пътят криволичи през малкото село Meangos, а след преминаването на моста Presedo продължава в посока Francos, Boucello и Vilardel, преминава през изоставената постницата на San Paio, стига до църквата San Tomé в Vilacova. Настаняване в Rectoral de Cines.
[:en]Day 4[:bg]Ден 4

Vilacova/A Calle - Етап 4 (21,7 км)

[:bg]Пътят води през центъра на Monte, минава през една гориста местност, водеща до Fontela, Vizoño и A Мalata. От тази точка пътят навлиза в нископланински район до достигане на 42.702 км., където пътят се присъединява към частта от маршрута, който започва от A Coruña, до достигане на Bruma. От тук пътят извежда своите туристи до община Ordes, минава през О Seixo, Cabeza de Lobo и пресича енорията на Ardemil. Продължава се към малките градове A Carreira, Mámoas и A Carballeira. При преминаването през село A Rúa, оставяте мелницата Trabe и мостът O Cubo зад гърба си и продължавате към Outeiro dе Abaixo. Поема се по гориста пътека, която води към църквата San Xiao dе Poulo в Outeiro dе Arriba. Пътят продължава до достигане на малкия град A Calle. Настаняване в Antón Veiras.
[:en]Day 5[:bg]Ден 5

A Calle/Santiago de Compostela – Етап 5 (29,7 км)

Маршрутът минава през Carballo, пресича Casanova dе Pereiro, докато стигне до моста Ponte Pereira. Маршрутът преминава в гориста местност през Carrás. Продължавате до Baxoia и стигате Sigüeiro. Навлизате в центъра на града, продължавате по Rúa Real, до средновековния мост над река Tambre. След преминаване на моста, маршрутът навлиза в град Santiago de Compostela, успоредно на реката, по целия път до църквата Barciela и води до така наречената „Fonte do Inglés". Минава се покрай Tambre, после към Meixonfrío. Навлиза се в градския център на Santiago по Cruceiro de A Coruña и се преминава пред административните сгради на регионалното правителство на Галисия и поклонническия паметник от Jose María Acuña, продължавате по улиците на A Pastoriza, Basquiños и Santa Clara. Маршрутът продължава по Rúa Loureiros до Porta Da Pena. Изминава се целия път до площад San Martiño Pinario. Върви се по протежение Rúa dа Troja, която се съединява с Rúa dа Acibechería, откъм северната фасада на катедралата Santiago.

Хотели

Casa Pousadoira:

Къщата е открита през 1995 г., реновирана е с цел да се възстанови една стара постройка заедно със земите наоколо. Овощната градина е регистрирана в Регулационния регистър на Съвета по биологичното земеделие на Галисия. Посетителите могат да опитат и яйцата, собствено производство на стопанството и домашно приготвените консерви. Casa Pousadoira е залог за живот и работа в селска обстановка, съобразена с опазването на околната среда и природа, както и от създадената от човека  обстановка.

Селска къща Antón Veiras:

Къщата, намираща се в село O Outeiro, е бивша ферма, която е на повече от 250 години. Първоначално основната сграда и прилежащия Horreo (повдигнат хамбар), са възстановени с помощта на естествени материали като камък, глина, гранит и дърво, което прави обстановката уютна. Сградата е представител на селския галисийски архитектурен стил.

Casa Sixto:

Къщата е на повече от 150 години и е била ремонтирана, но е запазена оригиналната фасада, както и материалите, използвани в архитектурата, за пресъздаване на съответната атмосфера. При настаняването, посетителите могат да се насладят на класическата галисийски кухня, обогатена с продукти от региона.

Цена на човек в двойна стая: 640 лв
Цена на човек в единична стая: 805 лв

4 нощувки в къщи в провинциален стил
Полупансион (закуска и вечеря)
Трансфер от края на етапа до мястото за настаняване (ако е необходимо)

Транспорт от/до
Допълнителни услуги и екскурзии
Застраховка помощ при пътуване
Застраховка отказ от пътуване
Трансфер на багажа
Транфер на основните летища от при старта на пътуването
Услуга пикник: прави се с директна резервация в местата за настаняване. Услугата се иска при пристигането, за да се подготви за следващия ден. Цената на пикника е 6 € и включва (сандвич, два плода и вода).

В селските къщи не се гарантират двойни легла при настаняването.
Резервация трябва да бъде направена, най-малко 14 дни преди началото на Bono Iacobus.
Програмата включва 5 дни / 4 нощувки (5 етапа) + Опция в програмата  1 нощувка във Ferraol и 2 нощувки в Сантяго
Пакетите Bono Iacobus могат да бъдат закупени през цялата година с изключение на месец август и Великден.

Новото мобилно приложение BONO IACOBUS, туристическа услуга, специално предназначени за Пътя на Св. Якоб ви позволява да проследите етапите на различни исторически пътища, водещи до Сантяго де Компостела, нощувките всеки ден в различна селска къща, като можете да се насладите на най-доброто от традиционната кухня. С изтеглянето на това приложение можете директно да получите достъп до подробна информация за различните алтернативни маршрути (цена, продължителност, разстояние и т.н.), включително текстови описания на всеки един от етапите, подкрепено с графична информация на профила на маршрута и местоположението на картата. Вие също така ще имате достъп до данни и снимки на обектите включени във всеки етап и ще можете да комуникирате директно с Центъра за информация, където ще получите отговор на всички Ваши въпроси, както и повече информация за местата, където можете да направите Вашата окончателна резервацията.

Book Tour

Tour Name Price Per Adult Price Per Child Available Seats Ден на заминаване Продължителност
El Camino - Английският път от Ферол 640 лв. 0 лв. 0 Anytime 5 дена 4 нощувки

Booking Information

Name Price ( Adults/Children ) Persons ( Adults/Children ) Quantity Total

SUMMARY

Subtotal лв.
Total лв.

Customer Information

*
First Name is required.
*
Last Name is required.
*
Number Phone is required.
*
Address is required.
Thank You. Your booking have received and booking number is

+359 2 878 1830

office@orientexpresstour.com

Вижте също