Тур

АКЦЕНТИ ОТ ЕГИПЕТ

Ден на заминаване

Всеки ден

Views

2919

Преглед

[:en]Day 1[:bg]Ден 1

[:bg]

[:bg]Посрещане на летището. Трансфер от летището до хотела в Кайро. Настаняване в хотела. Обиколката започва с посещение на Египетския музей, където могат да се видят част от древните египетски съкровища, сред които и това на Тутанкамон. После ще се отправите към площад Тахрир, където започва революцията през 2011-та година. Обиколката ще продължи с 1-часова разодка с Felucca по р. Нил, наслаждавайки се на гледката към реката и крайбрежието. Следва разходка из Стария пазар на Хан Ел Халили. Връщане в хотела. Свободно време.
[:en]Day 2[:bg]Ден 2

[:bg]

[:bg]След закуска ще разходката продължава с отпътуване към югозападната част на Гиза. Първата спирка е Сахара, където можете да видите комплекс пирамиди на фараона Джосер и ще научите как е построена първата пирамида е Египет. Следва втората спирка в Сахара – Пирамидата на Фараона Тити, ще имате възможност да я разгледате отвърте, където могат да се видят погребалната камера и невероятните йерогрифи, с които са изписани стените. Ще разгледате някои от гробовете на благородниците, които са живели по време на фараона Тити. След 30 минутно пътуване на север се пристига в Гиза, където следващата спирка е Музея на папируса, разказващ за най-древната и здрава хартия в историята, за процеса на изработването й кажат за най-важните истории, открити върху папирусите. Също така ще имате шанса и възможността да закупите нещо от ръчно рисуваните папируси. Следващата спирка е Великата (Хеопсовата) пирамида, където ще имате време да изкачите няколко камъка от нея и да направите снимки. След това ще отидете до място, наречено Панорамна гледка, откъдето ще можете да направите най-добрите снимки и ще видите всички пирамиди. Предвидено е време за разходка с камила, след което ще видите пирамидите на кралиците, после продължавате до долината на храма, където ще посетите Големия сфинкс – най-старата и най-голямата статуя на Сфинкс. Връщане в хотела, свободно време.
[:en]Day 3[:bg]Ден 3

[:bg]След закуска следва трансфер от хотела до летището и полет до Асуан. След пристигане в Асуан обиколката започва от храма Фиала, който се намира в средата на Нил. Пътуването до там е с моторна лодка, следва опознавателна разходка, а след нея се пътува до Високия язовир, където се открива хубава гледка към Нил и запознаване с историята на строителството на язовира. Връщаме за нощувка на круизния кораб по Нил.
[:en]Day 4[:bg]Ден 4

[:bg]Програмата ще започне много рано с отпътуване на 300 км от Асуан за посещение на един от най-впечатляващите египетски храмове – изсечени в планината, храмовете Абу Симбле. Слред посещението им продължава круизът по Нил, отправяйки се на север към Луксор. По пътя, привечер, круизния кораб ще спре при храма Комомбо. Ще разгледате един от най-красивите храмове, строени по време на гръцко-римския период, както и Музея на крокодилите. След това круизът на Нил отново продължава.
[:en]Day 5[:bg]Ден 5

[:bg]Пристигане в Едфу. Пътуването ще продължи с конски впряг за около 20 минути през град Едфу до храма. Разхождайки се покрай огромните му колони ще се насладите на невероятните живописни храмови рисунки на храма „Божи часове“, докато се стигне до светото светилище. Пътуването продължава на круизния кораб към Луксор. Пристигане в Луксор в следобедните часове. Екскурзията продължава с обиколката на храмовете на Луксор и Карнак – най-големият по размери, където ще се насладите на огромни колони, грамадните обелиски и булеварда на Сфинкса. Следва връщане за нощувка на борда на круизния кораб.
[:en]Day 6[:bg]Ден 6

[:bg]След закуска следва обиколка на западния бряг на Луксор, където има много забележителности. Първата спирка от тях е Колоса Memnon, следва храма на кралица Хасшебсут, част от който е бил издълбан в скалата, а останалата част е построена на три нива. С посещението на Долината на царете ще имате възможност да посетите някои от гробниците и да разгледате невероятните цветни стени със сцени от книгата на мъртвите. Слизане от круизния кораб и извозване към летището за полет до Кайро.
[:en]Day 7[:bg]Ден 7

[:bg]Свободно време. Трансфер до летището.

Цена от 2-ма до 4-ма

1750 $

Цена от 6-ма до 10 души

1650 $

Цена от 12 до 20 души

1550 $

 

*Цена на човек, в двойна стая

 • 4 – звезден хотел в Кайро с включена закуска
 • 5 – звезден луксозен круиз по Нил, пълен пансион в Асуан и Луксор с 3изхранвания дневно /напитките не са включени в цената/.
 • Придружаване от професионален гид-египтолот по време на всички екскурзии, посещения, настанявания, пристигане и отпътуване, беседите са на английски език.
 • Всички споменати в офертата трансфери до летищата и до круизния кораб
 • Входни такси за разглеждане на забележителностите
 • Двупосочни самолетни билети – Кайро – Асуан и Луксор – Кайро
 • Всички такси за паркиране
 • Всички трансфери с луксозни и комфортни А/C кола или ван.
 • Всички лодки и други транспортни разходи за Асуан и Едфу
 • Традиционен обяд в Кайро по време на една от обиколките
 • Допълнителни екскурзии
 • Бакшиши
 • Самолетни билети /пътуването е през Истанбул/ до Кайро
 • Обеди и вечери извън обявените

Book Tour

Tour Name Price Per Adult Price Per Child Available Seats Ден на заминаване Продължителност
АКЦЕНТИ ОТ ЕГИПЕТ 0 лв. 0 лв. 0 Anytime

Booking Information

Name Price ( Adults/Children ) Persons ( Adults/Children ) Quantity Total

SUMMARY

Subtotal лв.
Total лв.

Customer Information

*
First Name is required.
*
Last Name is required.
*
Number Phone is required.
*
Address is required.
Thank You. Your booking have received and booking number is