23

юни
2017

Топ 10 на най-добрите летни дестинации

Posted By : Niki/ 3106

Зимата е за работа – лятото за забавления! Вижте списък на 10-те най-търсени летни ваканционни места според  авторитетното издание Travel Channel:

10. Бахамите

Със своите близо 700 острова, Бахамите са символ на екзотика и лукс. Въпреки, че винаги съществува риск почивката да се провали от характерните за островите валежи или урагани, времето през юни е меко и изключително подходящо за плаж.

9. Маями

Дори и извън сезона, Маями привлича много посетители, най-вече европейци и южноамериканци,които бягат от зимата.За да се охладите от непоносимата жега е необходимо само да се потопите в залива Бискейн в Атлантическия океан или в някой от впечатляващите инфинити басейни.

8. Остров Каталина, Калифорния

Остров Каталина е идеално решение за всеки, който иска да избяга от градския трафик и търси отдих. Каталина предлага страхотни възможности за любителите на красивите плажове, за гмуркане или колоездене.

7. Остров Макинак, Мичиган

Остров Макинак е на 20 минути разстояние с лодка от горния или долния полуостров на Мичиган. Повечето от близо 4 квадратни мили площ са покрити с паркове, идеални за туризъм и колоездене. Да не забравяме и красивата архитектура с викториански къщи, датиращи от времето на Гражданската война.

6. Мериленд, Оушън Сити

Този крайбрежен град по Източното крайбрежие е известен най-вече с плажната си алея. Идеално място за класически забавления, разходка по крайбрежието и пътуване с лодка по залез слънце.

5.Амстердам

На пръв поглед може Амстердам да не изглежда като част от този списък, но именно лятото е най-подходящото време за посещения в града. Амстердам посреща своите туристи с изобилие от фестивали, забавления, красиви градини и известните си канали. Градът е идеален за градски разходки, пътуване с лодка или велосипед.

4. Вирджиния Бийч

Не е изненадващо, че Вирджиния Бийч е сред най-предпочитаните летни дестинации. Тя привлича своите туристи с близо 35 мили пясъчни плажове. Асфалтофият крайбрежен път от 3 мили предлага чудесни възможности за разпускане, а също и за колоездене.

3. Бора Бора

Представата за островен рай се препокрива с изкачващите се в тюркоазената лагуна бунгала на Бора Бора. Островът е заобиколен от кръгов коралов риф, което го прави идеален за любителите на гмуркането. Една от мечтаните дестинации за младоженци.

2. Дубай

Пустинята на Дубай предлага изумителни преживявания като каране на ски насред пустинята, пазаруване в най-големия търговски център в света и изкачване на „Върха на света“ или в най-високата сграда Burj Khalifa.

1.Хаваи

Не ви е нужен паспорт, за да посетите дестинация номер 1 в списъка, но можете да се почувствате като в друг свят, благодарение на червените и черни пясъчни плажове на Хавайските острови, големите морски скали, вулканичните пейзажи. Островът предлага уникални преживявания, подходящи както за почитателите на лукса, романтиката, така и за онези с приключенски дух.

 

Източник: http://www.travelchannel.com