О-в Сардиния, Италия

30

юни
2017

Острови в Европа, които трябва да посетите през лятото

Posted By : Светослав Илиев/ 2285

Открийте света с „Ориент-Експрес-Тур!“

 

В разгара на летния сезон предлагаме на вниманието Ви списък с острови, които пленяват с красотата си. Някои от тях са сред най-популярните туристически дестинации не само в Европа, а в световен мащаб. Други не се радват на подобен интерес, но общото между всички тях е незабравимата емоция, която дават на посетителите си.

Сардиния, Италия

Сардиния е вторият най-голям остров в Средиземно море и един от петте автономни региона в Италия. Разположен е в Западното Средиземноморие, южно от френския остров Корсика. Столица и главен град е Каляри.

Островът впечатлява със своята природна красота, приказни плажове и дейности на открито. Това са основните причини, поради които Сардиния е една от най-посещаваните летни дестинации в света.

Едно от най-популярните места на острова е Коста Смералда – крайбрежна зона и туристическа дестинация в северната част на Сардиния. Това място е привлекателно за множество известни личности и богати хора заради условията, които се предлагат. Коста Смералда се отличава с впечатляващи плажове, изискани ресторанти, луксозни хотели и богат избор от забавления.

Ако сте почитатели на историята, имате възможност да се насладите на паметниците и музеите, намиращи се на острова. Те са неизменна част от величест%D