08

юли
2019

Обновяват вагоните на влака Ориент Експрес

Posted By : Niki/ 1948

От 2020-та година вагоните на легендарния влак Ориент Експрес ще посрещат своите гости с още по-впечатляващ лукс и стил.

Проектът предвижда обновяването на големите aпартаменти във влака (Grand suites). Интериорът на отделните кабини ще отразява духа на всеки град, но и ще е издържан в неостаряващия и уникален за влака Арт деко дизайн, съхранен от 1920 година.

Ориент Експрес, влак

С цел да се осигури максимален комфорт и пълнота на изживяването, пътниците на новите купета ще разполагат със самостоятелни бани с душове, и просторни, бляскави помещения.

Проектът се осъществява от лондонската фирма „Wimberly Interiors”, които имат за цел да съхранят историята на елегантния Арт деко дизайн и да направят пътуването на борда още по-вълнуващо и вдъхновяващо за пътниците.

Сред допълнителните удобства за преминаващите през романтичните градове Венеция, Истанбул, Париж, са частните трансфери, личен стюард, подово отопление, безплатно шампанско и хранене в самостоятелен апартамент.

За избралите еднодневен класически маршрут като Лондон-Венеция, пътуването в голям апартамент започва на цена от 5,500 британски лири на човек.

Всички родни почитатели на Ориент Експрес могат да се докоснат до очарованието му през следващия месец, когато в следобедните часове на 27-ми август, влакът ще спре във Варна като част от емблематичния маршрут Париж-Истанбул, изпълняван веднъж годишно.